Koe

 

Biologische voeding. Het is tegenwoordig steeds meer in opmars. De meeste mensen zijn zich steeds meer bewust van voeding en laten zich niet meer beïnvloeden door de media en de overheid.

 

Waarom biologische voeding?

 

De meeste voeding, die te koop is in de supermarkt, is gemaakt door de mens. Dit wil zeggen dat het in een fabriek gemaakt wordt en dat er heel veel stoffen in zitten die ontwikkeld zijn door de mens zelf. Dit heeft dus helemaal niets met de natuur te maken. Het lichaam is gemaakt om natuurlijke voeding te eten. Dit is wat het lichaam kan verwerken. Alle stoffen die niet uit de natuur komen en dus gemaakt zijn door de mens, herkent het lichaam niet. Het lichaam kan er dus ook niets mee doen.

Deze voeding kan zelfs vele klachten veroorzaken, bijvoorbeeld: stressklachten, de vele welvaartsziekten en huidproblemen.

Wanneer je veel bewerkt voedsel eet, krijgt je lichaam het gewoonweg niet meer allemaal verwerkt. Ook is het zo dat je lichaam bepaalde voedingsstoffen nodig heeft. Wanneer je veel bewerkt voedsel eet, zal je lichaam de stoffen toch gaan gebruiken om je lichaam draaiende te houden. Het is eigenlijk hetzelfde als bij een auto. Deze heeft diesel, benzine of gas nodig. Wanneer je iets anders in de tank gooit, gaat de auto haperen en op den duur stuk. Zo is het ook met je lichaam. Je lichaam gaat klachten geven. Het begint met vage klachten zoals bijvoorbeeld gebrek aan energie. Later kan je echte ziekten en kwalen ontwikkelen met alle gevolgen weer van dien. Dit kan komen onder andere door de verkeerde voeding en/of teveel gifstoffen, die je binnenkrijgt.

Afvalstoffen die je lichaam niet verwerkt krijgt  hopen zich op in het lichaam. Ze gaan in je benen zitten, in je buik, in het bloed, in heel je lichaam.

Daarom is biologische voeding van belang. Aan biologische voeding zitten hele strenge eisen gekoppeld. Er wordt niet gespoten, er worden geen e-nummers aan toegevoegd, er worden niet alle gezonde voedingsstoffen uit gehaald zoals bij geraffineerde suiker, het komt uit de natuur en het wordt niet bewerkt door de mens.

Je krijgt dus puur natuurlijke producten met alle voedingsstoffen er nog in, zonder gifstoffen. Dit is wat je lichaam nodig heeft en waar je lichaam om vraagt. Geef je lichaam dit dan ook.

 

Waarom sommige mensen niet overstappen op biologische voeding.

 

Je hoort mensen vaak zeggen dat biologische voeding duur is. Biologische voeding is ook duurder dan de producten uit de supermarkt. Maar daarvoor krijg je zoveel terug. Iedere appel heeft de tijd en kans gehad om te groeien en bevat daardoor zoveel meer dan een appel uit de supermarkt. Een koe heeft heerlijk in de wei kunnen grazen en die voeding gehad waar het zelf behoefte aan heeft. Daarbij heeft het geen groeihormonen en antibiotica gekregen. Een “koe uit de supermarkt” heeft bijna geen daglicht gezien en wordt volgespoten met antibiotica en groeihormonen. Krijgt voeding om zoveel mogelijk vet en vlees te hebben en dit ook zo snel mogelijk te zijn. Heel veel producten worden snel gemaakt, alle voedingstoffen worden eruit gehaald en wordt door gifstoffen op smaak gebracht. Dit is goedkoper, maar is het ook beter? Nee, het doet je meer kwaad dan goed en hetzelfde geldt voor de dieren en gewassen. Daarnaast doet het ook geen goed aan het milieu.

Is het je waard om wat meer te betalen voor je eigen gezondheid, en van die van je naasten? Dit, door goede voeding te eten die boordevol zit met voedingsstoffen en waarvan je weet dat de dieren een goed leven hebben gehad en dat de gewassen op hun gemak hebben kunnen groeien en daarnaast ook nog het milieu minder belast is?

En wat denk je van een doktersrekening! Uiteindelijk zal supermarktvoeding je veel meer kosten.

 

Ook dit is wederom een keuze en is geheel aan jouzelf! 

 

In de biologische winkel is heel veel te verkrijgen. Je hebt er van alles. Er gaat weer een wereld voor je open. Naast brood en allerlei gangbare producten die je in een supermarkt ook tegenkomt, zijn er ook producten te vinden waar je beslist nog nooit van gehoord hebt. Wat dacht je van Quinoa, goijbessen, mul berries, en nog veel meer smakelijke producten?

Een gezond leven leiden, door minder of geen voeding meer tot je te nemen dat bewerkt is en waar veel gifstoffen in zitten? Je kunt overstappen op voeding die je lichaam echt voeden. Je lichaam kan tot meer rust komen en gaan ontgiften. Je kunt meer energie krijgen en vage klachten kunnen verdwijnen.

Dit kan een een tijdje duren, want je lichaam heeft de tijd nodig om al deze stoffen uit je lichaam te verwijderen. Maar je kunt zeker resultaten gaan bemerken.

Test het zelf en eet bewust!

 

Bron: Caroline van der Aa/ Yvonne van Deurzen

0 reacties

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *