leefstijl

 

Voeding is van essentieel belang. Zonder voeding kunnen we niet. Voeding hebben we nodig om ons lichaam goed te kunnen laten functioneren. Voeding verschaft ons lichaam de nodige voedingsstoffen.

Toch zit er veel verschil in voeding en voeding. Voeding kan ons de nodige voedingsstoffen verschaffen, maar er is ook voeding dat ons alleen maar vult.

Doordat we in een snelle maatschappij leven, kiezen we vaak veel voor bewerkt voedsel. Dit, omdat het gemakkelijk is, snel klaar is en ook omdat het goed smaakt. Alleen maar voordelen zou je denken. Helaas is dit allemaal niet waar.

Niet alleen wijzelf leven in een snelle maatschappij, ook onze voeding moet snel klaar zijn om in de supermarkt terecht te kunnen komen.

Daardoor krijgen dieren standaard antibiotica, groeihormonen en dergelijke, toegediend dmv injecties en bepaalde voeding. Ook groente en fruit moet snel klaar zijn voor transport. Ze krijgen groeimiddelen en pesticiden over zich heen, en de grond, waarop ze verbouwd worden, krijgt niet de kans om zich te herstellen. Daardoor is de grond uitgeput en dit merk je ook in de groenten en fruit. Ze bevatten veel minder vitaminen en mineralen. De smaak is minder goed en er zitten chemische stoffen op de gewassen. Dit alles krijg jij binnen.

Het lijkt dus erg goed om te zeggen: ik eet veel groenten en fruit en veel vers eten, toch krijg je soms veel meer gifstoffen binnen dan je lief is en waar je zelfs geen weet van hebt. Goed om je hier eens verder in te verdiepen als je daar aan toe bent. Hier contact opnemen. (met duidelijke vraagstelling)

 

Kraanwater bijvoorbeeld, zit ook vol met stoffen die je niet teveel binnen wil krijgen. Er wordt natuurlijk al erg veel uitgefilterd, maar toch is het niet mogelijk om alles eruit te filteren.

Daarnaast worden er in het voedsel, dat bewerkt wordt in fabrieken, vaak stoffen toegevoegd die het lichaam niet herkend. Dit zijn bijna allemaal gemaakte stoffen door de mens, uitzonderingen daargelaten. Je herkent ze onder de zogenaamde E-nummers of additieven. Deze stoffen zijn goedgekeurd door de EU. Maar sommige stoffen zijn heel giftig. Je krijgt vaak veel van deze stoffen binnen omdat het in veel voedsel zit verwerkt. Het lichaam heeft moeite om deze stoffen te verwerken en daardoor kan het zich gaan opslaan in het lichaam.

Wij willen je totaal niet bang maken, maar je wel bewust maken van wat je lichaam te verduren kan krijgen.

Je zult begrijpen dat al deze factoren ervoor kunnen zorgen dat je last kunt krijgen van aandoeningen zowel lichamelijk als geestelijk. Het kan ervoor zorgen dat je onrust en stress ervaart, het kan jeukklachten en huidaandoeningen geven, maar ook klachten aan je organen.

Goede (eerlijke) voeding is dus van essentieel belang. Gelukkig bestaat er voeding die goed is voor je lichaam en jou die essentiële voedingstoffen verschaft die jij nodig hebt.

Wanneer je begint met eerlijke voeding tot je te nemen, zal jouw lichaam op den duur beter gaan functioneren, je zult minder last hebben van lichamelijke en geestelijke klachten. Je zult veel meer energie hebben en veel beter in je vel zitten.

Voeding kan niet los gezien worden van allerlei klachten. Als je naar dit verband wilt en kunt kijken ben je al een heel eind op weg naar een gezond leven.

Vaak worden gezondheidsklachten los gezien van voeding. Weet dat geest en lichaam, hoe en wat je denkt, hoe je doet, wel of niet voldoende beweegt, wat je eet en drinkt, rust afwisselt met arbeid, allemaal wel degelijk een grote invloed heeft op hoe jij je voelt. Jouw lichaam is een eenheid en alle factoren zijn van belang bij het lekker in je lijf zitten.

 

Bron: Caroline van der Aa

 

0 reacties

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *