jouw lichaam

 

Zonder erbij na te denken reageert je lichaam. Continu krijg je signalen uit je diepere zelf gericht aan jou. Je lichaam spreekt een eigen taal. Het wil voortdurend en op alle mogelijke manieren, eindeloos en zeer gevarieerd het verhaal blijven vertellen. Jouw verhaal. Wie je bent, hoe je bent, wat het graag zou willen, wat het niet wil, wat het nodig heeft en wat niet, wanneer het aandacht wil en rust.

Als je er maar een beetje aandacht voor hebt, wordt het je wel duidelijk.

Want…….als je dorst hebt, voelt je keel droog aan en dat is vervelend. Bijna automatisch ga je op zoek naar iets wat je dorst kan lessen. Het gaat als het ware vanzelf, je hoeft er niet over te denken. Nu is er bijna overal water te krijgen, en je “dorstprobleem” is al opgelost.

Maar…..wanneer er geen water zou zijn, wordt het anders, je krijgt een probleem, je gaat die dorst steeds meer voelen en dat werkt al belemmerend. Want….eerst moet die dorst weg zijn, wil ik we weer met heel mijn energie aan iets kunnen wijden.

Dorst is een heel duidelijk signaal van je lichaam. Net zoals alle zintuiglijke gewaarwordingen (proeven, zien, horen en voelen) heel duidelijk zijn:

–          je proeft iets lekkers………………en je houdt het extra lang in je mond

–          je proeft iets vies…………en je wilt het uitspugen

–          je voelt iets dat koud is………je trekt je jas aan

–          je voelt iets dat zacht en warm is……..je slaat het heerlijk om je heen.

Je lichaam spreekt ook tot je in de vorm van opstand.

–          Je hebt pijn in je nek omdat je bezig bent met je hoofd boven water te houden, en vooral maar niet op te geven.

–          Je hebt enorme branderige en vermoeide ogen omdat je steeds op je hoede moet zijn.

–          Je rug breekt bijna, je hebt heel veel verantwoordelijkheden te dragen.

–          Je buik blijft maar rommelen, er is zoveel wat je raakt en je hebt het gevoel dat je het nergens kwijt kan, aan niemand.

–          Je nek is zo dik omdat je het verdriet wat je voelt weg wil slikken, maar dat lukt niet.

–          Ja kaken kraken en zijn stijf, omdat je ze zo op elkaar houd.

De persoon die je nu bent, met al je klachten en kwalen, is een weerspiegeling van je hele levensgeschiedenis tot nu toe. Je lichaam liegt nooit tegen je.

In jou ligt opgeslagen datgene wat je ervaren, geleerd, gevoeld en meegemaakt hebt. Er werd tot nu toe niet echt aan je geleerd om je lichaam ook te voelen in plaats van er alleen maar naar te kijken.

Je hebt waarschijnlijk het grootste deel van je leven al geleefd naar de normen, regels en wetten van anderen. Je hebt niet willen of kunnen luisteren naar wat jouw lijf jou wilde zeggen. En je leerde ongevoelig te zijn.

Herken je dit gevoel:

–          in de put zitten

–          je maag in een kramp

–          dat je moet overgeven

–          dat je denkt overal te moeten zijn

–          alles is je te veel geworden

–          er kan even niets meer bij

–          dat je geen adem hebt, of bijna stikt zelfs

–          een licht hoofd

–          of angstige, verdrietige, boze of walgende gevoelens?

Dacht jij misschien ook, dat als je zou luisteren naar je lichaam, dat je een mietje was? Of dat jij niet klopte? Of dat er met jou iets mis was?

Als jij leert luisteren naar je eigen gevoelens, meer open komt voor wat jouw signalen je willen zeggen, meer ECHTE aandacht hebt voor jezelf, ga jij ook intensiever leven. Je gaat je vrijer voelen en je kunt meer genieten van de dingen. Er zullen tijden aanbreken van je echt lekker voelen in je eigen lichaam. Je wordt weer meer een geheel, het beeld van jezelf wordt weer helder en de puzzel is klaar.

 

Ik kan me indenken dat je naar aanleiding van dit artikel vele vragen hebt t.a.v. je eigen leven. Het roept misschien wel verdrietige gevoelens op, of angstige of zelfs hele boze. Het kan allemaal en voel je niet schuldig daarover. Het zij zo.

Een tip aan je; lees het zo vaak als je wil, huil als je huilen moet en laat het gewoon komen en accepteer dat ook. Lees het over een paar dagen weer, en weer als het nodig is en laat het doordringen. Voorheen, vroeger luisterde jij misschien niet naar je eigen gevoelens maar nu wel, steeds en steeds beter. jij bent jij en jij mag zijn WIE JIJ BENT!

Schroom niet om me aan te spreken, als het te vervelend voor je is. KLIK HIER.

 

Bron: Caroline van der Aa

0 reacties

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *