stress voorkomen

Veel mensen lopen rond met de meest uiteenlopende klachten. Op lichamelijk, geestelijk en/of maatschappelijk gebied. Meestal zelfs als er op een van deze gebieden een (tijdelijke) ‘storing’ is, gaat het op alle fronten mis. Vaak zijn klachten vaag en wordt er geen oorzaak gevonden. Het zal wel stress zijn, tussen de oren zitten, verkeerde voeding, foute leefstijl, je te druk maken, enzovoort. Dit is allemaal wat je kan horen van jouw huisarts. Neem maar dit of dat, doe maar dit of dat, dan zal het wel weer over gaan. Maar is het wel zo gemakkelijk?

Wanneer je last hebt van lichamelijke, geestelijke of maatschappelijke problemen wil dit vaak iets zeggen. Jouw lichaam en onderbewustzijn wil jou iets vertellen. Je hebt niet zomaar last van deze klachten. Klachten zijn signalen vanuit de diepte aan jou!

Het is erg belangrijk om je bewust te worden van jouw klachten, maar vooral waarom jij last hebt van deze klachten.

Wanneer jij luistert naar wat jouw lichaam jou te vertellen heeft en je dus ook bewust wordt van jouw klachten, zal je aan jezelf kunnen gaan werken. Je zult beter in je vel komen te zitten.

De huidige maatschappij is heel erg gericht op in het hoofd zijn. Daardoor loopt men dagelijks het eigen gevoel voorbij. De meeste mensen hebben geen echt contact meer met hun eigen innerlijk gevoel. De hele maatschappij is erg gejaagd en snel geworden over het algemeen genomen. Er wordt heel veel van je verwacht. Er is bijna geen tijd om ECHT tot jezelf te komen.

Wanneer je steeds maar jezelf voorbij blijft lopen en niet luistert naar wat je lichaam te vertellen heeft, zal dit uiteindelijk resulteren in klachten.

Stress, burn-out, overspannen klachten en depressies liggen op de loer, maar ook de gevolgen daar weer van. Vele chronische lichamelijke klachten zoals bijvoorbeeld migraine, schouder- en rugklachten, huidproblemen en nog vele andere klachten en kwalen zijn daar een voorbeeld van. Echt bijna alle geestelijke en lichamelijke klachten hebben een oorzaak in het niet goed weten wie jij bent, wat jij wilt in het leven en hoe om te gaan met jezelf.
In de ergste gevallen zijn zelfs hartklachten en de inmiddels overbekende kankers, een resultaat van het niet goed weten hoe met jezelf om te gaan. Waarbij wij natuurlijk niet zeggen dat het altijd 100% het geval zal zijn.

 

Hoe kan jij je bewust worden van jezelf.

 

Het klinkt natuurlijk erg gemakkelijk om te zeggen dat je je meer bewust moet worden van jezelf. Dit is een eigen keuze. En….. het is een leerproces. Zoals alles in het leven een leerproces is. Maar wanneer je besluit om hiermee te beginnen, zal jouw leven  heel erg verrijkt worden en je zult voelen dat het een enerverend en geweldig proces is.

Je kunt op verschillende manieren bewust worden van jezelf. Kies voor jezelf een manier uit die het beste bij jou past. En…..je kan het weer aanvullen met een volgende!

 

0 reacties

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *