Welke basiskennis heeft een mens eigenlijk nodig om zijn eigen boontjes te kunnen doppen, op eigen benen te kunnen staan, preventief en/of behandelend. Zo kan het helpen dat door “verplichte” bewustwordingsprogramma’s veel gezondheidsproblemen verdwijnen kunnen. Heb je daar wel eens over nagedacht?

Gezondheidsproblemen verdwijnen alleen als het grootste deel van de bevolking hier ook zelf verantwoordelijkheid voor wil nemen.

gezondheidsproblemen verdwijnen

Als we het er over eens zijn dat we hier samen rond lopen op deze wereld, en dat we elkaar altijd nodig zullen blijven hebben, zullen we ook moeten beseffen dat iemand zelf ook moet weten HOE zichzelf in leven te houden en HOE hij zijn lichaam en geest goed moet voeden om gezond te kunnen blijven.

Als veel hedendaagse gezondheidsproblemen verdwijnen moeten, voorgoed, dan zou deze “gezamenlijke verantwoordelijkheid” in een soort van “leerplichtwet” verpakt kunnen worden.

Het zou voor de hele gezondheidszorg veel gemakkelijker werken in zijn totaliteit.

Sterker nog, ik denk zelfs dat we heel vaak opzettelijk “klein” worden gehouden.

Hoe zelfredzaamheid en zelfzorg toepassen, zou een “leerplicht” moeten worden, zodat veel gezondheidsproblemen verdwijnen kunnen.

Bewustwording, hoe lichamelijk en geestelijk gezond te blijven, zou veel meer en veel sneller geïntegreerd moeten worden. Hoe is het toch zover kunnen komen dat we de eigen verantwoordelijkheid niet meer als normaal beschouwen?

In balans leven en harmonie voelen is voor velen een utopie geworden. De stress, burnout, overspannenheid en depressies worden toegeschreven aan bedrijven en organisaties die niet goed zouden functioneren. Maar waar is de eigen verantwoordelijkheid en wat doet iemand zelf aan persoonlijke ontwikkeling om te leren hoe eigen gezondheidsproblemen verdwijnen kunnen.

De zelfredzaamheid, de zelfzorg, de zelfdiscipline is soms erg ver te zoeken.

Er zijn altijd wel manieren te vinden wat je zelf kunt doen om klachten te verlichten of te verhelpen, of preventief te werken aan een gezond lichaam en een gezonde geest.

Ik weet het, het klinkt zwaar, ALWEER EEN WET.

Maar juist deze “leerplichtwet over hoe gezondheidsproblemen verdwijnen of hoe deze te voorkomen zijn” is het allerbeste wat een mens kan overkomen.

Om niet willoos overgeleverd te zijn aan emoties en gevoelens van onmacht, moet men juist leren wel overweg te kunnen met wat je binnenin ervaart.

Er moet een gevoel van orde binnenin je zijn wil jij ooit goed kunnen functioneren met jezelf en je omgeving.

Wat heeft iemand nu echt nodig zodat de hedendaagse gezondheidsproblemen verdwijnen kunnen?

De juiste  EDUCATIE!

Ik ben ervan overtuigd dat de meeste mensen het goed en prettig willen hebben en dat zij een energieke persoon willen zijn. Daarom moeten we mensen zoveel mogelijk bewust maken van hun eigen zelfgenezende vermogens.

Een herprogrammering op gang laten komen door een eventuele “leerplichtwet”!

Lees hier meer over op Facebook, en vertel daar wat jij allemaal doet om fit en vol van energie te zijn. Dat is ook ecducatie.

Mocht dit nooit een wet worden dan is er nog steeds de vrije keuze om er toch alvast aan te beginnen. Ontdek de wereld van de bewustwording,  vraag HIER GRATIS RAPPORTEN over aan en begin er gewoon direct mee.

Op jouw gezondheid!

 

 


0 reacties

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *