Gejaagd gevoel en vol van lichamelijke stress klachten. Nog steeds loop je rond met een gejaagd gevoel in je lijf. Het is net alsof je nergens meer op je gemak bent. Je voelt het alsof er steeds iemand tegen je zegt:…………

– kom op, vooruit

– niet stilzitten nu

– doorgaan.

 

Gejaagd gevoel – iets mee doen.

gejaagd gevoel

gejaagd gevoel

Ook heb je allerlei pijntjes en kwaaltjes en kom je daar maar niet vanaf. Dit zijn letterlijk stress klachten. We leven allemaal in een steeds sneller wordende wereld en we “moeten “ mee of we nou willen of niet. Toch is het slim om gewoon je eigen levenswandeling te volgen.

 

Een gejaagd gevoel krijg je doorgaans, omdat je in een hoger tempo aan het leven bent dan wat je eigen systeem aankan.

 

Eigenlijk zegt je eigen lichaam tegen je:

–      niet te snel doen
–      niet te vlug doen
–      een voor een doen, het wordt toch wel avond.

 

We voelen letterlijk “druk” van wat we nog allemaal moeten doen.

 

Van wie moeten we dat dan????????

 

Een gejaagd gevoel komt opzetten, of erger nog, een gejaagd gevoel kan als normaal worden beschouwd, omdat we er al aan gewend zijn geraakt om het te hebben. Dan komen er zeker nog meer stress klachten bij als we niet bereid zijn om er serieus bij stil gaan te staan.

 

Soms is het echt de moeite waard, om de mensen met een gejaagd gevoel en/of lichamelijke stress klachten, bijzondere aandacht te geven.

Bijvoorbeeld:

–      kijk de persoon recht aan, dat wil zeggen, neem een houding aan die BETROKKENHEID aangeeft
–      neem een OPEN houding aan, gekruiste armen en benen geven een verminderde betrokkenheid aan
–      naar de ander buigen/leunen, afstand verminderen, geven OPRECHTE betrokkenheid aan, iets naar voren  toe geeft aan: ik ben dicht bij je
–      goed oogcontact betekent: ik ben er met mijn AANDACHT en ik wil ECHT horen wat je te vertellen hebt. Wegkijken zegt helemaal: je geeft mij een ongemakkelijk gevoel
–      ONTSPANNING is geboden, geen nerveus gewriemel.

 

Bij personen met een gejaagd gevoel en/of lichamelijke stress klachten, zijn bovenstaande communicatievaardigheden van groot belang.

 

Het mogen vertellen, het “ ventileren” van hun diepste gevoelens, bij een persoon die vertrouwen uitstraalt, is echt nodig hier. Hoe heerlijk voelt het als je dat ECHT mag en KAN.

 

KEN JIJ DAT GEVOEL AL????????

 

Als u het gevoel hebt meer te willen weten over een gejaagd gevoel en/of stress klachten, dan kunt u hier nu GRATIS RAPPORTEN aanvragen die vol staan met informatie over dit onderwerp.

Honderden levens zijn veranderd door gebruik gaan te maken van de juiste technieken en vaardigheden die simpel aan te leren zijn.

Op uw vitaliteit, gezondheid en welbevinden!

Ps. Meer lezen op Facebook-, uw verhaal delen of vragen stellen kan ook.

HIER AANVRAGEN

 

 


0 reacties

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *