Problemen worden niet altijd voorkomen of opgelost door erover te praten. Emotionele problemen oplossen kan natuurlijk wel, worden eerder onder ogen gezien en beter verwerkt, als men er opener over kan en durft te zijn. Mensen die leren hun problemen onder woorden te brengen ondergaan hun leven niet langer als een passief en onveranderbaar gegeven.

Emotionele problemen oplossen in een vroeg stadium om geen chronische klachten en kwalen te ontwikkelen.

emotionele problemen oplossen

Mensen die in hun omgeving nergens terecht kunnen om hun “nood” neer te leggen, lopen een  gezondheidsrisico. Namelijk; het krijgen van echte klachten, kwalen ziektes.

Emotionele problemen oplossen in een vroeg stadium is een noodzaak. We zijn allemaal emotionele wezens en moeten ergens een gevoel hebben van “echt gehoord en gezien worden”. We hebben allemaal liefde, warmte, geborgenheid en genegenheid nodig om te kunnen overleven.

Als we dat gevoel niet hebben en we mogen niet zijn zoals we echt zijn ontwikkelen we langzaam meer problemen.

Het nieuwe werken, ook vanuit huisartspraktijken en hulpverleners, is steeds meer gericht op zelf emotionele problemen oplossen in een vroeg stadium. Zelfzorg en zelfredzaamheid is zelf verantwoordelijk zijn voor eigen welbevinden.

Ongelukkig voelen en ongelukkig zijn treft steeds meer mensen. Ga op zelfonderzoek uit, is de tip.

Je kunt jouw lijden niet langer voorblijven door te doen alsof het er niet is. Tenzij je het zelf wil natuurlijk. Emotionele problemen oplossen kan alleen als je begint met het herkennen en vooral erkennen dat jij niet lekker in je vel zit.

Het is een soort schreeuwen om hulp van je eigen lichaam. Bovendien ben jij het ook waard om eindelijk eens echt “gehoord en gezien” te worden. Steeds meer mensen lopen vast in de hedendaagse snelle wereld. Het moet allemaal volgens de regels en de wetten.

Maar………stiekum kunnen we er massaal niet meer aan voldoen! We voelen gewoon aan ons hele lijf dat het niet langer lukt en we durven er niet voor uit te komen. We denken dat we de enige zijn en…….emotionele problemen oplossen is nog steeds te vaak soft en not done.

NEE HOOR HELEMAAL NIET!

Jezelf pijn blijven doen is geen oplossing. Ga nu eens echt naar jezelf toe, bewust. Luister eens echt naar jezelf en voel wat JIJ voelt. Praat en zeg wat JOU hindert. Uit wat JOU dwarszit en sluit je niet langer op.

Praat over jouw verdriet, jouw angsten en of jouw boosheid. Het is allemaal normaal om emoties en gevoelens te hebben. Doorleef ze en ga weer door! Emotionele problemen oplossen doe je juist door ze te ervaren, te voelen en te doorleven.

Het zijn allemaal heel menselijke levensprocessen die steeds doorgaan. De ene keer wat heftiger dan de andere keer, en inderdaad soms gebeuren er heel heftige dingen. Er doorheen gaan is essentieel, niet er omheen gaan. Dan komen ze later terug als echte symptomen, en weet je niet meer waarom je ze hebt en waar ze vandaan komen. Het is te lang geleden.

Als je meer wilt weten hoe je emotionele problemen oplossen en aanpakken kunt, vraag HIER GRATIS rapporten aan zodat je direct de tips en tools kunt gebruiken en toepassen in jouw leven.

Je kunt HIER meer lezen over dit onderwerp en door simpelweg hieronder op de deelknopjes te drukken en deel je dit bericht automatisch.


3 reacties

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *