Geboren worden op een bepaalde plek, onder bepaalde omstandigheden, met ieder in ons aanwezig; onze eigen en unieke ‘grondstoffen’, mogen we het doen in ons hele leven. Vanzelfsprekend zijn er vele ‘ziekmakende’ factoren om ons heen echter; je eigen emotionele basisvaardigheden stimuleren betekent stress verminderen, dat staat vast! Hoe beter iemand om (leert) gaan met eigen emoties en gevoelens, hoe sterker iemand in de schoenen staat.

Emotionele Basisvaardigheden Stimuleren Betekent Stress Verminderen

Emotionele basisvaardigheden stimuleren betekent stress verminderen;  betekent gewoon je letterlijk goed voelen.

Vandaag de dag is jezelf emotioneel sterk voelen van een erg groot belang. In onze huidige snelle wereld, waarin elke dag heel veel ‘voorbij’ komt en waar je bijna niet omheen kan, heeft het een heel erg grote waarde als je bij jezelf kunt blijven.

Zelfinzicht, zelfregulatie, motivatie en een open communicatie geeft ruimte.

Emotionele basisvaardigheden stimuleren betekent stress verminderen zou al op jonge leeftijd verplicht aangeleerd moeten worden. De eigenschappen om jezelf staande te houden zijn van een grote waarde. Het grote voordeel is; het kan gewoon aangeleerd worden.

Waar vinden we de juiste informatie over menselijkheid en geestelijk welzijn nog?

Juist, IN onszelf. Diep van binnen daar zijn de antwoorden te vinden.

Durven we nog wel voldoende op onszelf te vertrouwen?

Te vaak worden we geconfronteerd met goedbedoelende ‘leraren’ en cursussen/trainingsprogramma’s waar we ‘klaargestoomd’ worden om een bepaald vak te kunnen uitoefenen. We moeten dit en dat doen om een diploma te krijgen en ‘goed bevonden’ te worden. We doen min of meer allemaal mee met deze gewoonte en zijn langzaamaan steeds verder weg geraakt van ons eigen werkelijke gevoel.

Door alle intellectuele opleidingen (die we ’moeten’ want we kunnen dat) raken we steeds verder weg en zijn zelfs soms helemaal verwijderd geraakt van ons eigen gevoel t.o.v. onze eigen dingen die we aan het doen zijn. en……deze gewoonte begint al heel jong.

Juist door goede educatie/informatie tot je te nemen, die je op jezelf kunt laten inwerken, leer je de basisvaardigheden over je interpersoonlijke basisvaardigheden. Je voelt zelf of iets je wel of juist niet aanspreekt. Dat zijn de essentiële elementen die nodig zijn om je ook maar goed te kunnen voelen.

Emotionele basisvaardigheden stimuleren betekent stress verminderen, betekent jezelf eens serieus te nemen.

Dit betekent niet je emoties er overal te pas en te onpas zomaar uit te gooien. Dit betekent dat je emoties en gevoelens ervaart, dat je leert deze voor jezelf helder te krijgen, ze onder controle hebt, greep voelt,  en op een effectieve manier kunt inzetten indien nodig.

Deze vaardigheden ontwikkelen heeft niets met leeftijd, beroep, sekse of wat dan ook te maken. Iedereen kan het (weer) opnieuw leren.

Emotionele basisvaardigheden stimuleren betekent stress verminderen, betekent de ontbrekende prioriteit aangaan!

Het moordende werk- en leeftempo, wat allemaal ‘moet’, geeft velen een gevoel van doorgedraaid zijn.

Terwijl er zoveel communicatiemogelijkheden zijn hebben mensen het gevoel dat niemand meer wil of werkelijk tijd heeft om te luisteren.

Mensen verlangen wanhopig naar het gevoel ECHT verbonden te zijn!

ANGST, Het gevoel van ‘door te draaien’ vraagt om een ontwikkeling op het persoonlijke vlak. Om in eerste instantie ECHT verbonden te zijn met je ware zelf.

Goed nieuws!

Emotionele basisvaardigheden stimuleren betekent stress verminderen betekent je leven grandioos verbeteren. Betrouwbare richtlijnen volgen is jezelf leren vertrouwen, stap voor stap integreren in alle facetten van jouw leven, misschien met enige begeleiding van een ’supervisor’ die jij vertrouwt.

Vraag hier GRATIS Rapporten aan waar jij direct al kunt beginnen, voel/ervaar zelf wat deze informatie met jou doet.

Ook in deze groep/op deze FB pagina kan je GRATIS inspiratiestof halen om jouw bewustwordingsproces te starten.

Op jouw nieuwe leven!

Deel dit bericht als jij denkt dat anderen hier ook iets aan kunnen hebben.

 


0 reacties

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *