Ontdek hoe nieuwe zienswijzen jouw negatieve emoties verwerken. Hoe jij kan leren greep te krijgen op jouw emoties en gevoelens en hoe jij op een eenvoudige manier leert greep te hebben in situaties.

Emoties verwerken i.p.v.(stress) emoties beheersen.

emoties verwerken

 

Het kan je enorme stress symptomen opleveren als jij greepverlies ervaart. Geen vat meer hebben op jezelf en je emoties die de overhand krijgen, je totale gevoel van controle kwijt te zijn.

Allerlei nare klachten steken de kop op:

–          hartkloppingen

–          steken in de borst

–          zweetaanvallen

–          duizeligheid

–          hyperventilatie, en nog veel meer.

Jouw emoties zijn aan de haal gegaan met jou. Waarom emoties verwerken?

Je emoties willen jou iets zeggen

Je lichaam is je grootste vriend weet je dat. Je lichaam heeft een automatisch beschermende functie voor je en jouw emoties zijn daar een mooi voorbeeld van. Emoties zijn reflexen van het lichaam. Een reflex die ergens voor bedoeld is.

Namelijk greep houden. Greep op je gezondheid. Als de emotie,  de reflex, er niet zou zijn zou jij doorgaan met gedrag wat niet goed voor je is. Of je wilt iets behouden, terwijl de situatie om een aanpassing van je vraagt. Je lichaam zegt automatisch (reflex) hier; ho, stop, nu is het genoeg. Emoties verwerken moet.

Bijvoorbeeld bij de emoties van boosheid, woede, agressie. Jij wil graag een bepaalde situatie behouden voor jezelf. Anderen willen iets veranderen en jij voelt dat je boos gaat worden, dit is omdat je voelt dat je de situatie nog enigszins kunt behouden. Jij voelt nog een bepaalde greep in die situatie, en door jouw boosheid te uiten komt dat naar buiten.

Er komt communicatie op gang in wat voor vorm dan ook. Als je het binnen in je laat, dan gaat het knellen en gaat het een last worden. De emoties boosheid/woede/agressie beschermen je als het ware hier voor het “vast gaan zitten” van die gevoelens, en uiteindelijk een echte klacht worden.

Het is dus oké om je emoties als reflex te zien, als een “reddend” middel voor je. Zo is het ook met alle andere emoties. Zij dienen als verwerking van, of van greep blijven voelen op je eigen leven.

Om enig inzicht in je eigen emoties te krijgen is persoonlijke ontwikkeling een aanrader. Dit is emoties verwerken!

Door je persoonlijk verder te ontwikkelen en te leren hoe emoties en gevoelens precies werken kun jij je lekker in je vel blijven voelen. Greep hebben op jezelf en greep voelen in situaties geeft je een enorm gevoel van zelfvertrouwen en eigenwaarde.

Als jij een goede basis wil om lekker in je vel te blijven, dan kun je HIER GRATIS RAPPORTEN over aanvragen die jou direct die informatie geven waar je dan erg veel aan kunt hebben.

PS. Door dit bericht te delen op Facebook, Linkedin en Twitter geef je anderen ook deze bijzondere mogelijkheid! Vergeet niet te liken!

 

 


0 reacties

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *