Jezelf genezen van stress klachten en allerlei andere gezondheidsklachten door  jezelf simpelweg emoties uiten aan te leren. Velen van ons hebben geleerd ze vooral in te houden. Natuurlijk is het niet goed om overal al je gevoelens meteen maar  te deponeren maar op een goede manier je emoties uiten zal ook jou weer doen stralen.

Emoties uiten betekent herkennen en vooral erkennen dat je ze hebt.

Iedereen heeft gevoelens en emoties, en die blijven de hele dag door je heen gaan. Je voelt alle basisemoties als een soort reflex en deze zijn dan ook helemaal oké.

–          Angst

–          vreugde

–          verdriet

–          verbazing

–          walging

–          geestdrift

–          woede en/of agressie, zijn allemaal normale menselijke reacties op wat we meemaken.

Houd iemand zijn gevoelens en emoties binnenskamers dan loopt deze mens het risico chronische klachten en kwalen te ontwikkelen. Zij hopen als het ware op in je lichaam. Eigen emoties en gevoelens herkennen en erkennen en je emoties uiten indien nodig, kan zelfs van levensbelang voor je zijn.

Je bent boos op iemand omdat deze persoon je enorm kwetst. Je zegt niets en jij blijft maar over de situatie piekeren. Elke keer herhaalt de situatie zich en je voelt je alsmaar beroerder worden.

Of je krijgt een kort lontje en je reageert het af op je naasten, of je krijgt stress in je lichaam en je weet over een tijdje niet eens meer dat het komt van een ingehouden boosheid.

Hoe je emoties uiten kunt is te leren.

Het opnieuw aanleren van emoties uiten en hoe er goed mee om te gaan kan zelfs levensreddend zijn. Er is in de medische wetenschap steeds meer aantoonbaar geworden dat het inhouden van je gevoelens je klachten en kwalen kan geven.

Het op een natuurlijke manier omgaan met jezelf, het vloeiend op en neer gaan van gevoelens, er naar luisteren en weer doorgaan, maakt dat iemand een gezond en energievol leven leeft.

–          Je mag toch verdriet hebben als je een dierbare verliest, een bekende ziek wordt, jij je baan kwijtraakt of dat je je niet begrepen voelt.

–          Je mag toch (even) boos worden als iets je niet lukt.

–          Je mag toch vreugde voelen als er dingen gebeuren als jij iets hebt behaald waarvoor jij knokte.

–          Je mag toch verbaasd zijn als er dingen gebeuren die jij totaal niet verwachtte.

Allemaal emoties en gevoelens die jij mag voelen, die jij mag uiten ook om weer door te kunnen gaan naar de volgende emoties. Jij mag greep  hebben op jezelf en je eigen emoties en gevoelens en controle voelen over jezelf en je eigen leven.

Maar………als deze emoties jou blijven beheersen, je kunt er maar niet overheen, het blijft malen, je weet niet goed hoe door te gaan, je hebt last ervan, of je hebt onverklaarbare klachten en pijnen,  is emoties uiten of leren emoties te uiten zeer aan te bevelen. Herkenbaar?

Emoties uiten en educatieve programma’s volgens voor jouw  persoonlijke ontwikkeling.

Persoonlijk groeien, jezelf leren kennen, jouw eigenwaarde en zelfvertrouwen vergroten is een erg leuke en enerverende bezigheid en waar je enorm veel aan kan hebben. Lekker in je vel door emoties uiten en jezelf waardevol leren vinden maakt dat je het ook uit gaat stralen.

Anderen zullen het aan je gaan zien en vragen aan je wat jij toch gedaan hebt. Als je dat wenst voor jezelf kan je HIER GRATIS unieke informatie over aanvragen die jij zelf ook direct al kunt toepassen in jouw leven.

PS. Deel dit bericht zoveel mogelijk met Facebook-, Like itLinkedin– en Twitter vrienden zodat zij ook de kans krijgen om zichzelf te genezen van.

 

 

 


0 reacties

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *