Iedereen heeft simpele basisvaardigheden nodig om eigen emoties en gevoelens te kunnen hanteren. Eigen emoties reguleren.  Helaas heeft niet iedereen dat op de juiste manier meegekregen en hebben velen dus ook last van hun emoties. Wanneer men niet leert daar goed mee om te gaan kan men het gevoel hebben, dat je je hele leven overal loopt te “botsen” en te “stuiteren”. Je eigen emoties reguleren is zeker wel nog aan te leren.

Emoties reguleren is eerst jezelf goed leren kennen. Wie ben jij nu zelf die last heeft?

emoties reguleren

Tekort aan warmte, liefde en genegenheid of echte aandacht voor wie jij bent op jonge leeftijd, door wat voor omstandigheden dan ook, kan betekenen dat jij jezelf regelmatig ‘verliest’. Gewoon omdat jouw emoties aan het ‘opspelen’zijn.

Je hebt bijvoorbeeld last van angsten, verdriet of boosheid en je weet niet goed waarom, en hoe er goed mee om te gaan. Misschien voel je ze zelfs niet goed meer. Je hebt ze misschien lange tijd onderdrukt maar nu lukt het echt niet meer. Ze komen letterlijk overal doorheen, je voelt de stress continu in heel je lichaam.

Je bent als het ware weg bij je eigen ware ik. Je kent jezelf niet goed meer en weet niet goed hoe jij in het leven rechtop kunt blijven. Je bent zelfs hooggevoelig geworden en je lijkt niets meer af te kunnen. De wereld overweldigd je steeds op allerlei manieren.

De enige manier die echt werkt, als jij jouw echte gevoelens en emoties wilt leren kennen, en je emoties reguleren wilt voor jezelf; is jezelf opnieuw leren kennen en gaan (her)ontdekken wie jij in wezen bent.

Wie ben jij eigenlijk die last heeft van emoties, en eigen emoties reguleren gewoon niet kent.

Er is niet een simpele formule die jou verlossen kan. Wel zijn er simpele basisvaardigheden die jij kan leren kennen.

Welzijn en voorspoed, persoonlijk en in relatie met je naaste omgeving, is niet altijd aan de orde. Soms heb je gewoon tijden van crisis, verdriet en pijn, soms zijn er gewoon tijden van geluk en voorspoed en loopt alles op rolletjes.

Omtrent al deze zaken zijn de emoties en gevoelens belangrijk, zij mogen er altijd zijn!

Je hoeft ze niet te onderdrukken, je mag ze in alle realiteit beleven, voelen en weer doorgaan en dit geheel zien als een levensproces. Wij mensen zijn altijd in een levend proces aanwezig.

Medemenselijkheid is geen formule. Ieder mens is een unieke uitvoering van een mens en mag zijn zoals hij is. Als jij leert jezelf te accepteren in wie jij echt bent in al zijn facetten, en jij leert tevens anderen zien zoals zij zijn, krijg jij het gemakkelijker en kan jij ook jouw emoties reguleren.

Emoties reguleren en jouw gevoelens in het juiste perspectief (leren) zien en weer doorgaan.

Alle elementen van een mens:

–          het lichaam

–          de geest

–          het denken

–          relaties met anderen

en alles wat hierbij hoort, maakt hoe een  mens zich voelt. Zoveel mogelijk alle gebieden in harmonie brengen voor jezelf en dan in je naaste omgeving, maakt dat jij jouw gevoelens beheerst. Je voelt weer greep op jouw leven en dat voelt goed. Anderen gaan dat aan je zien. Je straalt dan.

Als dat is wat jij wilt of als jij meer wilt weten over hoe je emoties reguleren kunt voor jezelf, vraag dan HIER GRATIS RAPPORTEN over aan. 

PS. Meer lezen kan ook op de FB-pagina of op het Forum. Delen van dit bericht; druk op de deelknopjes hieronder.

 


0 reacties

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *