Leren met jezelf te leven, je eigen emoties herkennen zodat zij niet met jou aan de haal gaan zijn een voorwaarde voor waar geluk. Er zijn veel stress klachten onder de mensen. Zorg zelf voor een stevige basis als jij gelukkig wilt zijn.

Emoties herkennen en aanpassingen blijven doen.

emoties herkennen

Alles wat jij voelt, er is echt een reden voor! Achter elk gedrag, hoe raar dat ook klinkt, zit een oorzaak. Mensen zijn niet voor niets verdrietig, boos, angstig, geestdriftig of blij. Er is een grondige reden voor.

Je eigen emoties herkennen is belangrijk, weten waarom jij verdrietig bent, waarom jij boos of angstig bent. Het is ook normaal om emoties te hebben, die werkelijk te voelen, maar als jij lang in je emoties en je gevoelens blijft hangen is het beter om er een ECHT bij stil te staan.

Emoties dienen ergens voor. Neem bijvoorbeeld de emotie verdriet. Het is normaal dat je verdrietig bent als je bijvoorbeeld:

–          een relatie moet beëindigen

–          een baan verliest

–          opeens ernstig ziek bent of een geliefde gaat  plotseling weg

–          problemen krijgt die niet voorzien waren

–          enz. enz. Je kunt er zeker een hoop meer noemen hier.

Sommige mensen huilen dan en anderen worden hierdoor opstandig of boos. De emoties zijn  er voor de verwerking van het probleem, het afvloeien van bepaalde spanning omtrent het onderwerp, een heroriëntatie om je als het ware te kunnen herstellen van het probleem.

Emoties herkennen en vooral erkennen aan jezelf. Want zij mogen er zijn, om dan langzaam tot nieuwe aanpassingen over te kunnen gaan.

Wanneer je te lang in dezelfde emoties blijft hangen, en je hebt er last van, of je omgeving heeft er last van, is emoties herkennen en leren daar goed mee om te gaan, een must. Hindernissen opruimen en weer doorgaan en doorleven.

Emoties herkennen is als de onzichtbare vijand zichtbaar maken.

Heb jij ooit op een warme zomerdag een bij vele keren opnieuw tegen je raam zien botsen? Dat is zo ongeveer hetzelfde als dat mensen keer op keer stuiteren met dezelfde emoties. Het is letterlijk weer jouw hoofd stoten in dezelfde soort situaties.

Je eigen emoties herkennen en inzichten verkrijgen in wie jij werkelijk bent maakt dat ook jij je vrijer gaat voelen. Dat jij ook opgelucht, ruimer en zonder klachten door het leven gaat. Anderen gaan dat aan je zien, je bent veel zorgelozer, blijer en je krijgt heldere ogen en een frisse uitstraling.

Jouw onzichtbare vijand is er dan niet meer. Bovendien kun je dan zelf kiezen hoe jij je leven wilt leven, je bent niet langer meer afhankelijk van het gejojo van jouw gevoelens.

Het is wel zo dat iemand uiteindelijk zelf verantwoordelijk is en zelf keuzes hierin moet maken. Wil jij wel leren, ontdekken, groeien en jouw emoties herkennen, want dat is essentieel.

Jouw emoties herkennen door educatieve informatie.

VRAAG HIER GRATIS unieke informatie aan en start dan direct met jouw persoonlijke ontwikkeling!

Op jouw gezondheid en welbevinden!

PS. Deel dit bericht gerust op Facebook, vergeet niet te LikenLinkedin of Tweet het gewoon weg!


0 reacties

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *