Door bewust te leren zijn van je eigen lichaam. Het omgaan met externe en interne prikkels is een constant gebeuren. Meestal is je bewustzijn meer gericht op de omgeving als op jezelf, behalve als je veel last hebt van je emoties en gevoelens.

Emoties die jou overheersen leren in het juiste perspectief te zien.

emoties

Emoties en gevoelens hebben is normaal. Iedereen heeft ze, overal ter wereld en dienen ook ergens voor. Emoties zijn er om spanningen al te laten vloeien, gedrag te veranderen als het nodig is, of je te heroriënteren op nieuwe mogelijkheden, kortom greep te houden op jezelf en in situaties.

Emoties kunnen van velerlei aard zijn en je hoeft er niet bang van te zijn en je er zeker niet voor te schamen. De tijd van sterk zijn en jongens huilen niet, is echt voorbij.

Het is juist goed om je eigen emoties eens goed onder de loep te nemen. Uit te zoeken waarom jij vaak zo angstig, verdrietig, boos of juist geestdriftig bent. Het kan zelfs een heel leuk interessant proces zijn, om er achter te komen waarom jouw emoties je zo’n parten spelen.

Emoties die nu de dienst uitmaken niet onderdrukken met medicatie.

Je leefwereld wordt nu in belangrijke mate bepaald door de sensaties van je eigen lichaam. Het is niet slim om deze emoties te onderdrukken met medicatie, wat helaas wel veel gebeurd.

Door het onderdrukken van deze interne signalen aan jou, die je eigenlijk iets willen zeggen, luister je dus niet naar de boodschap. Het gevolg hiervan is dat er “ondergronds” signalen doorgaan die kwalen gaan zitten worden.

Je sterke emoties zijn er juist om ze even te voelen, je eventueel te heroriënteren op nieuwe mogelijkheden en je lopende gedrag eventueel te veranderen. Jouw emoties mogen er zijn ook al is het voelen ervan niet altijd gemakkelijk. Het kan pijn doen zelfs.

Jouw emoties verwerken, dan hoeven het geen echte depressies te worden.

Ook een depressie hebben kan tijdelijk nodig zijn om te herstellen en weer evenwicht krijgen in je leven. Soms is dat gewoon nodig, zeker als iemand lange tijd “onder bepaalde druk” heeft gestaan.

Maar als je op tijd jouw emoties ook wilt zien, en gewoon door laat komen als zij zich aandienen, en niet onderdrukt, voel jij je snel een vrij mens. Lekker in je vel en lekker aan het leven i.p.v. aan het overleven.

Als dat is wat jij wil en je weet niet goed hoe met emoties en gevoelens om te gaan dan kun je HIER GRATIS RAPPORTEN over aanvragen. Deze rapporten staan boordevol informatie die jij direct kunt gebruiken.

Ps. Door dit bericht te delen op Facebook, en te Liken,  Linkedin en Twitter geef je ook anderen deze bijzondere kans!

 


1 reactie

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *