Ik hoop dat kleine dingen tot grote veranderingen zullen leiden!

Depressiviteit Opheffen

Elk mens heeft een altijd aanwezige overlevingsdrang in zich en wil dat op zijn/haar best mogelijke manieren doen. De goede intenties van mensen om het ‘zo goed mogelijk’ te doen in het leven zijn ook altijd aanwezig. Maar…………het gedrag van mensen laat wel eens wat anders zien. Depressiviteit opheffen heeft alles te maken met ‘wakker worden’.

Depressiviteit opheffen kan als jij open wilt staan voor bewustwording.

Hoe komt het nu dat het gedrag van mensen soms te wensen over laat?

  • We zijn letterlijk allemaal enig ‘kwaad’ aangedaan.
  • We reageren in eerste instantie dan ook vaak vanuit onze ‘aangedane’ reflexen, vanuit ons reactieve verstand.

Een voorbeeld; Als er, toen we klein waren, heel vaak is gezegd; dit mag jij niet, dit kan jij (nog) niet, afblijven, foei, zo hoort het niet en bla bla bla…….is er een grote kans dat we geindroctineerd zijn. Het is er als het ware ingeplant dat we iets niet weten, niet kunnen, niet mogen, niet durven……bla bla bla.

Het kost ons vaak enorm veel kruim deze ‘ingeplante waarheden’ weer te ontkrachten.

Depressiviteit opheffen is leren ontkrachten van deze ‘waarheden’.

We kunnen onze ouders/opvoeders zelfs niet echt de schuld geven want zij zijn ook ‘slachtoffers’ van ‘slachtoffers’. Tenzij er natuurlijk heel erge dingen zijn gebeurd…….waarvan je wel enige afstand moet nemen om jezelf te beschermen.

Gelukkig heeft het ‘inplanten’ van indoctrinaties, oftewel het doorgeven, ook heel veel, zelfs de meeste, positieve kanten. Anders zouden we namelijk elke keer als we willen gaan fietsen het opnieuw moeten leren. We leerden ook de goede, mooie, handige, snelle, slimme, aardige, vriendelijke, hartelijke, liefdevolle……….kanten.

Die hebben we beslist ook in ons.

Waar we dus zelf zorg voor mogen dragen is; hoe willen wij het hebben?

Depressiviteit opheffen is bewustworden van waar we nou echt last van hebben en bewust worden van waar of wat we graag veranderd willen zien. Hoe willen wij het hebben in ons leven. Dan is alles mogelijk!

Zelfs psychotische, neurotische, gestoorde, criminele of ‘normale’ mensen kunnen ‘schoon’ worden als zij dat willen tenminste. Depressiviteit opheffen, voorgoed, dat kan.

De fundamentele aard van de mens is bij iedereen onveranderlijk goed.

Dit is gewoon een wetenschappelijk feit. Mensen worden altijd gedreven door fundamentele overlevingsmechanismen, door het zogenaamde zelfgenezende vermogen.

Het feit dat er ‘belemmeringen’ in iemands leven zijn ontstaan, waardoor dus ook klachten ontstaan, zijn deze altijd bedoeld om naar te kijken, eens stil bij te staan, om er vervolgens doorheen te gaan. Door te (leren) voelen, te leren dat er altijd weer ‘openingen’/nieuwe of andere mogelijkheden/manieren zijn, wordt je wereld letterlijk groter, breder en ruimer. Nieuwe ‘gezondere’ aannames planten, oude overtuigingen (leren) loslaten die jou belemmeren of voor klachten zorgen.

Depressiviteit opheffen is dan ook leren groter, breder, ruimer denken en doen.

Men kan belemmeringen (depressiviteit is een belemmering) bewust opsporen, steeds beter jezelf leren kennen, jezelf herkennen, jezelf en de problemen erkennen……kortom voor een steeds beter leven kiezen. Stap voor stap.

En inderdaad………….soms zijn mensen zo gekwetst in hun leven dat zij reageren als marionetten! Het ‘pijnpunt’ van iemand wordt ergens ‘aangeraakt’ en BOEM het reactieve vermogen knalt eruit!!!

We kennen het beslist allemaal van iemand uit onze omgeving……………maar kennen we het ook van onszelf? Het heeft allemaal te maken met wat iemand is aangedaan en meestal ONBEWUST.

Weet dat werkelijk NIETS wordt vergeten in een systeem!

Alle lichamelijke/geestelijke  pijn, pijnlijke emoties, kunnen je overvallen. Zij komen uit de verborgen gebieden en kunnen altijd opnieuw de kop op steken. Het zijn de onbewust ingeplante, onverwerkte en (nog) onverwijderde blokkades.

Zij kunnen ‘getriggerd’, aangeraakt, worden door sferen, woorden, bewegingen, licht en geluid,  temperatuur…….kortom door zintuiglijke waarnemingen. Het kan al gebeurd zijn voor je er erg in hebt.

Depressiviteit opheffen zit hem in WAARNEMEN en BEWUSTWORDEN….van wat er is.

De werkelijkheid onder ogen willen en kunnen zien. Als iemand de werkelijkheid van het verleden niet echt onder ogen kan zien, ziet hij een bepaald gedeelte van de werkelijkheid niet onder ogen. Als iemand de werkelijkheid van het heden niet wil/kan zien….ziet hij de werkelijkheid niet onder ogen.

Als je ‘geestelijk gezond’, depressiviteit opheffen wil, moet je de werkelijkheid van het verleden, heden en toekomst onder ogen willen zien.

Je kunt dingen (leren) hergroeperen.

Verbeelding is hier een uiterst waardevolle techniek. De functies van verbeelding zijn onder andere het maken van ‘nieuwe bouwwerken’. Het zelf gaan bepalen van wat er morgen kan worden gedaan, hoe jij plezier kan beleven, hoe jij het wil hebben.

Er zijn onbegrensde vermogens, die van persoon tot persoon enorm kunnen verschillen, maar wat bij het organisme mens wel EIGEN is. Het is zelden bij iemand afwezig.

Dit is HET vermogen wat iemand een mens maakt en niet gewoon maar een dier.

Als jij meer wilt weten over dit onderwerp kan je HIER DIRECT CONTACT opnemen en jouw vragen voorleggen. Je krijgt per omgaande antwoord.

Vraag HIER GRATIS RAPPORTEN aan waar je direct al tips en tools krijgt.

Ook in deze FB-groep / stress verminderen groep, worden bijna dagelijks berichten gepost bedoelt voor groei en ontwikkeling.

Voor mensen in de (redelijke) buurt is het mogelijk om 2x in de maand GRATIS bewustwordingsavonden te bezoeken. Persoonlijke Ontwikkeling ten top.

Op een succesvol leven!

 

 

 

 

 


0 reacties

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *