Depressiebehandeling Is Anders Naar Depressiviteit Kijken….En Wat Jouw Leven Direct Kan Veraangenamen.depressiebehandeling is anders naar depressiviteit kijken

In de volksmond is een depressief iemand totaal iemand anders als dat iemand werkelijk echte depressies heeft. Waar ik het hier over heb is eigenlijk de mens achter de depressie. Wie is die mens die depressief is. Als je iets beter dan de beste therapeut zoekt of nodig hebt, is er dat een die ECHT is, en die ECHT naar jou kijkt. Men zegt wel eens, sommige helpers zijn………………… aan het begin van de opleiding verder dan een ander op het einde. Volgens mij ligt dat dan aan het verschil tussen de “theoretische” helper en de helper die ook werkt vanuit het hart. Hiermee zeg ik niet dat een “theoretische” niet juist handelt en niet vanuit het hart werkt. Het is zoeken naar de persoon die bij jou past. Depressiebehandeling is anders naar depressiviteit kijken……waarom is iemand depressief geworden?

 

Depressiebehandeling en depressietest.

Moet er een depressietest op “los” gelaten worden als je depressief bent? Ik denk van niet. Praten met de mens en niet over de mens. Vragen aan de persoon over de zin en onzin van zijn of haar leven. Een depressiebehandeling is anders naar depressiviteit kijken. M.i. is het meer zinvol om te weten te komen wat iemand wel of niet zinvol vindt in het leven en voor de persoon in kwestie wat wel of niet belangrijk is.

Voelt iemand zich wel “nodig” of misschien “nuttig” (genoeg)? De waarde om dit op deze manier te doen is vele malen groter omdat de persoon zelf ziet waar de knelpunten  eventueel zitten. Ook kan de persoon het besef krijgen om het op bepaalde vlakken net wat anders te doen om niet langer klachten te hebben. Inzichten verkrijgen in iemands eigen leven is heel belangrijk om eventuele veranderingen mogelijk te kunnen maken. Er worden te snel, teveel en te vaak medicijnen gegeven zonder bijbehorende goede gesprekken, gericht op het persoonlijke leven van de persoon.

Depressiebehandeling, persoonsgericht of klachtengericht.

Een depressiebehandeling is anders naar depressiviteit kijken.

Als het gaat om klachten die iemand heeft, lichamelijk of geestelijk, moet er gekeken worden naar oplossingen voor de klachten. Twee thema’s, lichamelijk en geestelijk, moeten besproken worden en samen gekeken en gezocht naar mogelijke (nieuwe) oplossingen. Er wordt vaak gesproken over het kaf en het koren in de hulpverlening. Daar waar jij je goed bij voelt, waar jij ECHT jezelf kan en mag zijn, daar “genees” jij.

In onze huidige markt van welzijn en geluk vinden, of het nu om een depressiebehandeling gaat of een ernstige lichamelijke kwaal, de ECHTE hulp is er een die alleen, of met anderen bewerkstelligd moet worden, van binnenuit bekeken en omdat jij het ECHT wil. Dan heb je de grootste kans van slagen.

Als jij het gevoel hebt dat jij een “depressiebehandeling” zou kunnen gebruiken en je wilt serieus GRATIS informatie ontvangen om zelf die tips te lezen die jij kunt gebruiken en meteen al kunt toepassen, om echt gezien en gehoord te worden in wie jij werkelijk bent, dan kun je deze HIER NU GRATIS aanvragen. Honderden levens zijn er al door veranderd, het jouwe kan het volgende zijn. Jouw eigenwaarde ook echt gaan voelen……..is dat wat je wil?

Op jouw gezondheid! Een echte depressiebehandeling is anders naar depressiviteit kijken, echt geheel anders, ervaar het zelf.

Ps….Meer inspiratie opdoen kan op de FB-pagina of op het Forum. Delen van dit bericht kan door hieronder op de deelknopjes te drukken.


0 reacties

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *