Op de meest algemene wijze geformuleerd kan men zeggen, dat er van burnout symptomen sprake is in al die situaties waar de belasting van een mens zijn belastbaarheid te boven gaat. Een individu kan niet (meer) beantwoorden aan de eisen, waarvan hij het gevoel heeft, dat ze aan hem gesteld worden.

Burnout symptomen die iemand voelt zijn anders als wat de ander ziet.

 

burnout symptomen

burnout symptomen

De innerlijke beleving van de werkelijkheid bij burnout symptomen is vaak heel anders als wat anderen hen toeschrijven op uiterlijk gedrag. Stel dat je burnout symptomen hebt en je voelt:

–          onvrede op je werk

–          irritaties

–          stemmingsschommelingen

–          geremdheid

–          argwaan

–          vermoeidheid symptomen

–          en vele vage lichamelijke klachten.

Het gedragspatroon wat de werkgever, collega’s, en directe omgeving van je zien, kan heel anders zijn.

Namelijk:

–          dat je prikkelbaar bent

–          dat je ongeduldig bent

–          dat je duizelig en moe bent

–          dat je vlucht voor situaties

–          dat je slordig bent

–          dat je excuses maakt

–          dat je je verzet

–          dat je wel erg vaak ziek bent de laatste tijd. Enz. enz.

Burnout symptomen, jij alleen kent de intensiteit ervan.

Een ander kan een hoop van je verwachten, maar jij alleen kent de intensiteit van je burnout symptomen. Ook jij bepaalt of je er iets mee wilt doen.

Zelfzorg en zelfredzaamheid programma’s kunnen bijzondere oplossingen hiervoor bieden. Het grote verschil is hier, dat iemand zelf kan kiezen waar hij voor zichzelf mee aan de slag wil gaan. Zelf  kunnen kiezen wat hem het beste lijkt en wat het beste voelt. Mensen willen ook steeds meer zelf kunnen kiezen.

Opgedrongen en opgedragen therapieën of geprogrammeerde technieken en vaardigheden uit statische modellen, werken meestal niet voor de langere termijn. Gewoon om het simpele feit dat de persoon zelf er niet achter staat.   Het moet vanuit de persoon zelf komen. Deze moet geholpen willen worden en zelf een stuk persoonlijke ontwikkeling willen doen. Om eigen welbevinden ook te willen bevorderen, anders heeft het weinig zin.

Als u zelf iets wil doen en eindelijk echt verlost wilt worden van burnout symptomen, voorgoed, dan kunt u GRATIS RAPPORTEN aanvragen waar informatie in staat om direct al toe te passen in uw eigen leven. Op uw vitaliteit en gezondheid!

 


0 reacties

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *