Iedereen weet dat mensen die in de zorg werken dat niet alleen doen om geld te verdienen. Zij hebben een uitgesproken talent om zichzelf weg te geven aan medemensen. Door onvoldoende ook met jezelf bezig te zijn of te weinig het gevoel te hebben dat ook jij iets bij te dragen hebt aan de wereld is er de burnout bij zorgpersoneel.

Waardoor komt burnout bij zorgpersoneel steeds meer voor?

burnout bij zorgpersoneel

–          Mantelzorgstress, onbetaald “zorg” personeel, en je voelt geen of onvoldoende voldoening.

–          De druk die mensen voelen omdat zij meer moeten doen in minder uren en met minder collega’s.

–          Minder geld wat beschikbaar is, daardoor grotere druk op elke werkplek.

–          Hogere leeftijden, complexere problemen, meer zorg nodig.

–          Het gevoel te hebben er alleen voor te staan.

–          Grotere verantwoordelijkheid voelen, ook  t.a.v. familieleden, vrienden en bekenden die dat niet zo voelen.

Allemaal ingrediënten waarom burnout bij zorgpersoneel ( betaald of onbetaald) steeds meer voorkomt. En steeds meer voor zal komen als er geen verandering komt in het denken en bewustmaken/bewustworden van mensen.

Burnout bij zorgpersoneel is eigenlijk het totaal opgebrande gevoel wat mensen kunnen hebben omdat zij onvoldoende voldoening voelen voor datgene wat zij wel doen.

Zij zijn zelfs onmisbaar in de hedendaagse samenleving.

Terwijl het soms lijkt alsof zij niet goed bezig zouden zijn als zij met hun hele hart een ander helpen, ondersteunen en begeleiden.

Burnout bij zorgpersoneel komt eigenlijk neer op een te weinig eigenwaarde en zelfvertrouwen gevoel. Je hebt te weinig gevoel dat je er toe doet. Mensen die werken vanuit hun hart en hun ziel doen er toe in de wereld!

Ontdek zelf hoe burnout bij zorgpersoneel opgelost kan worden en hoe anders denken jouw leven totaal kan veranderen.

Echt bij jezelf komen en je emoties en gevoelens serieus zien en serieus nemen. Jij mag leren jouw bijzondere kwaliteiten en jouw talenten ook zo te zien, te voelen en te ervaren.

Te zien dat deze bijzonder zijn en dat zij inderdaad nog te weinig gezien worden door anderen. Jij mag leren dat gevoel ECHT te zien, te leren kennen en te voelen dat jij er toe doet, dat jij iets bij te dragen hebt wat heel belangrijk is, en misschien wel het allerbelangrijkste is in het leven van de mens.

Jij maakt het verschil in het leven van anderen!

Het leren houden van wat je doet, die grootsheid zit in jou!

Er zijn voldoende bronnen waar jij uit kunt putten om burnout bij zorgpersoneel op te heffen. Weet dat ook jij de macht hebt om bij de geschiedenischrijvende wereldveranderaars te horen!

Jouw gave kan je doorgeven. Als jij het belang van je eigen identiteit leert kennen of wilt leren ontdekken kun je HIER direct GRATIS unieke informatie over aanvragen.

 

PS. Deel dit bericht zoveel mogelijk op Facebook ( en like het natuurlijk), Linkedin of Tweet het gewoon weg!

Of Laat HIER jouw persoonlijke gedachten los!

 


0 reacties

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *