Er is een enorme toename van stress en burnout bij zorgpersoneel. Slaapklachten, vermoeidheid en emotionele uitputting zijn opvallende kenmerken. Op zich niet raar natuurlijk als je ziet dat mensen steeds meer met hun hoofd moeten doen, i.p.v. met hun hart en handen.

Hoe herken je burnout bij zorgpersoneel.

burnout bij zorgpersoneel

Als werkgever heb je ook de verantwoordelijkheid om een gezond klimaat te creëren voor je werknemer. Burnout bij zorgpersoneel zou veel meer te voorkomen zijn als je de kenmerken ervan eerder zou herkennen en vooral erkennen.

Luister naar je mensen wat zij te vertellen hebben. Vraag naar hoe zij zich voelen en let op de signalen.

–          Hoe slapen zij.

–          Waar piekeren ze over.

–          Praat met ze over de problemen die er zijn.

–          Hebben ze een zorgelijke uitdrukking op het gezicht.

–          Is iemand misschien cynisch of “kort”.

–          Trekt iemand zich misschien terug, of zondert zich af.

Weet dat zorgmensen bewust gekozen hebben voor dit vak. Omdat zij ECHT betrokken willen zijn bij de mensen. Als zij zelf voelen dat er niet menselijk met hen wordt omgegaan krijgen zij last. De druk is dan te hoog en een grote reden is gevonden voor burnout bij zorgpersoneel.

Hoe ziet herstel eruit van een burnout bij zorgpersoneel.

Burnout bij zorgpersoneel betekent extra aandacht geven aan de mens die er last van heeft. Er is geen enkel concreet recept voor omdat iedereen uniek is.

Wel zijn er geweldige unieke methoden om burnout bij zorgpersoneel op te heffen. Stap voor stap deze mensen de gelegenheid geven om zichzelf te kunnen genezen. ECHTE aandacht voor jezelf is nodig om jezelf beter te leren kennen.

Door op een regelmatige basis positieve support, inzicht materiaal en persoonlijke individuele begeleiding te geven kan iemand weer opkrabbelen en volledig genezen.

Burnout bij zorgpersoneel is een beroepsziekte geworden en daar zal door de werkgever veel meer aandacht aan geschonken moeten worden. Alhoewel de persoon in kwestie ook zelf aan de bel moet leren trekken natuurlijk.

Burnout bij zorgpersoneel veel voorkomend maar wat kan iemand  nou zelf doen.

Inzichten verkrijgen over jezelf. Als jij leert over het feit hoe (jouw) emoties werken, hoe eigenwaarde en zelfvertrouwen te versterken is, hoe zelfzorg en zelfredzaamheid werkt, kortom een stukje persoonlijke ontwikkeling gaat doen, zal je merken dat er een wereld voor je open gaat.

Burnout bij zorgpersoneel verandert dan in:

–          Fris en fit opstaan omdat je met goede zin en vol van energie naar je werk kunt gaan.

–          Ontspannen en relaxt met alle mensen om je heen kunt omgaan, gewoon omdat je je goed voelt.

–          Leuke reacties krijgen gewoon omdat je er goed en weer enthousiast uitziet, en dat ook uitstraalt.

–          Voldoening voelen over het mooie werk wat je mag doen.

Ook jij bent natuurlijk zelf verantwoordelijk voor je eigen welbevinden. Burnout bij zorgpersoneel lost pas echt op als je zelf de verantwoordelijkheid er ook voor wil nemen.

Ontdek de mooie wereld van de persoonlijke ontwikkeling en vraag  hierbeneden GRATIS nieuwsbrieven aan en start er gewoon direct mee.

Door het delen van dit bericht op Facebook en vergeet niet te Liken, Linkedin en Twitter geef je anderen ook deze bijzondere kans!


0 reacties

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *