Veel mensen hebben last van weinig zelfvertrouwen en hebben weinig eigenwaarde gevoel. Assertief worden heeft niet alleen te maken met opkomen voor jezelf maar eerder assertief (leren) zijn in het toepassen van goede gewoontes.

Assertief worden en eigen goede gewoontes ook toepassen.

assertief worden

Er zijn bepaalde levensformules die een mens gelukkig maken. Het voelen van greep hebben op je eigen leven en in eigen situaties,  is het assertief  worden (leren) zijn t.a.v. jezelf.

Goede gewoontes aanleren en ook toepassen in je leven is dan een vorm van assertief worden/zijn.

5 Goede gewoontes zijn:

  1. Je eigen ding doen.
  2. Leren voelen en stil te staan bij wat het jou allemaal doet.
  3. Zelf de verantwoordelijkheid dragen voor eigen gezondheid en welbevinden en acties doen indien nodig.
  4. Positieve instelling en humor bewust inzetten en gebruiken.
  5. Jezelf voorhouden dat het leven een proces is wat steeds blijft  veranderen en weer doorgaat, voelen en weer doorgaan.

Deze gewoontes blijven toepassen is assertief worden en assertief zijn.

Ons eigen lichaam kunnen we gebruiken voor ons eigen welzijn. Maar helaas luisteren we niet voldoende naar de signalen die het geeft.

Zijn we bereid om wel te luisteren dan zijn we assertief met onszelf bezig. Daar gaat het om. Je volgt dan je eigen systeem, je eigen weg en dat is iets waar jij dan de vrede van in jezelf gaat voelen.

Assertief worden en zijn, als het over jouw leven gaat, is absoluut niet egoïstisch.

Jij mag aan het hoofd (leren) staan van jouw leven. We leven in een steeds maar drukkere en hectische maatschappij waar we vanalles moeten. Assertief worden t.a.v. jezelf betekent dat je nee kunt zeggen tegen dingen waar jij het niet mee eens bent en ja waar jij het wel mee eens bent.

Ook als er crisis om je heen is hoef jij niet perse crisis te voelen. Je mag meeleven en stilstaan bij het gebeurde maar jij bepaalt in hoeverre jij er bij betrokken wilt zijn. Dat is ECHT assertief worden en zijn.

Jouw leven zelf beheren en greep houden en het voelen van jezelf. Je hoeft helemaal niet streng of hard te zijn. Ieder mens heeft vaak verborgen krachten en mogelijkheden die pas ECHT tot uiting komen als ze werkelijk eens ECHT stilstaan bij zichzelf.

Als jij het gevoel hebt meer te willen weten over assertief worden en zijn, en HOE zelfvertrouwen en eigenwaarde op te bouwen zijn, dan kun je HIER METEEN GRATIS RAPPORTEN aanvragen die vol staan met de juiste informatie hierover. Haal er dat uit wat voor jou belangrijk is.

PS. Deel dit bericht op Facebook, en Like it en geef je mening eventueel, Linkedin of Twitter, je geeft hiermee ook anderen deze bijzondere kans.

 


0 reacties

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *